Slonie žrádlo
500 g šunkovej salámy
3 kyslé uhorky
3 vajcia uvarené natvrdo
370 ml sterilizovaný hrášok s mrkvou
225 ml Majolenky
3 PL oleja
2 PL kečupu
4 ČL plnotučnej horčice
1/2 ČL mletej chilli papriky
3 kyslé uhorky
3 vajcia uvarené natvrdo
370 ml sterilizovaný hrášok s mrkvou
225 ml Majolenky
3 PL oleja
2 PL kečupu
4 ČL plnotučnej horčice
1/2 ČL mletej chilli papriky
Kečup zmiešame s olejom, horčicou a chilli, vo vodnom kúpeli prevaríme a necháme vychladnúť.
Medzitým salámu nakrájame na kocky alebo ju nastrúhame, pridáme nadrobno nakrájané uhorky a vajíčka, odkvapkaný hrášok s mrkvou, zmiešame s Majolenkou a nakoniec primiešame vychladnutú zmes a všetko spolu dobre premiešame.
Šalát necháme pár hodín postáť na chladnom mieste a podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Doba prípravy: Medzitým salámu nakrájame na kocky alebo ju nastrúhame, pridáme nadrobno nakrájané uhorky a vajíčka, odkvapkaný hrášok s mrkvou, zmiešame s Majolenkou a nakoniec primiešame vychladnutú zmes a všetko spolu dobre premiešame.
Šalát necháme pár hodín postáť na chladnom mieste a podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
1 komentárov:
vyzkouším, děkuji!
Zverejnenie komentára