Viedenský zákusok s piškótami
4 vajcia
250 g kryštálového cukru
1 vanilínový cukor
125 ml oleja
125 ml mlieka
300 g polohrubej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
250 g kryštálového cukru
1 vanilínový cukor
125 ml oleja
125 ml mlieka
300 g polohrubej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
Krém: 1 l pomarančového džúsu 6 PL práškového cukru 2 Zlaté klasy 500 ml smotany na šľahanie 1 vanilínový cukor 2 stužovače na šľahačku | Na ozdobu: 250 až 300 ml pomarančového džúsu rum (podľa chuti) 2 až 3 balíčky dlhých piškót čokoláda na varenie |
Celé vajcia, kryštálový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny a postupne pridávame olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre vymiešame. Cesto rozotrieme na vymastenom, pomúčenom hlbšom plechu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 10 minút.
Pripravíme si krém: 800 ml pomarančového džúsu dáme variť s práškovým cukrom. V 200 ml pomarančového džúsu rozmiešame 2 zlaté klasy. Do vriaceho džúsu vlejeme rozmiešané zlaté klasy a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý necháme mierne vychladnúť a vylejeme ho na vychladnuté, upečené cesto. Dáme do chladu, aby nám krém stuhol.
Do smotany na šľahanie, pridáme vanilínový cukor, stužovače a spolu vyšľaháme dotuha.
Na stuhnutý krém rovnomerne natrieme vyšľahanú šľahačku.
Pomarančový džús zmiešame s rumom v ktorom postupne namáčame piškóty a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch koláča pofŕkame roztopenou čokoládou.
Koláč dáme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc.
Na druhý deň koláč krájame pomedzi piškóty.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára