Cestoviny s jablkovým pyré
250 g cestovín
700 g jabĺk
40 g masla
40 g jemného kryštálového cukru
3 PL rumu
šťava z 1 citróna
2 PL hrozienok
2 PL nasekaných alebo mletých orechov
škoricový cukor
mandľové lupienky
700 g jabĺk
40 g masla
40 g jemného kryštálového cukru
3 PL rumu
šťava z 1 citróna
2 PL hrozienok
2 PL nasekaných alebo mletých orechov
škoricový cukor
mandľové lupienky
Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme a premiešame s roztopeným maslom.
Olúpané a vykrojené jablká nakrájame na kocky, vložíme do hrnca, pridáme citrónovú šťavu, cukor, rum, hrozienka, podlejeme cca 50 ml vody a za občasného miešania podusíme na pyré. Potom vmiešame nasekané alebo mleté orechy a cestoviny.
Rozdelíme do misiek, podľa chuti posypeme škoricovým cukrom a opraženými mandľovými lupienkami.
Podávame teplé alebo aj vychladené.
Doba prípravy: Olúpané a vykrojené jablká nakrájame na kocky, vložíme do hrnca, pridáme citrónovú šťavu, cukor, rum, hrozienka, podlejeme cca 50 ml vody a za občasného miešania podusíme na pyré. Potom vmiešame nasekané alebo mleté orechy a cestoviny.
Rozdelíme do misiek, podľa chuti posypeme škoricovým cukrom a opraženými mandľovými lupienkami.
Podávame teplé alebo aj vychladené.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára