Pečeň na gazdovský spôsob
500 g pečene (bravčovej, kuracej)
1 červená cibuľa
5 strúčikov cesnaku
100 ml koňaku alebo rumu
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
celé korenie
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žltá paprika
5 PL kečupu
soľ, olivový olej
1 červená cibuľa
5 strúčikov cesnaku
100 ml koňaku alebo rumu
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
celé korenie
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žltá paprika
5 PL kečupu
soľ, olivový olej
Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky a spolu ich speníme na oleji. Pridáme na kocky nakrájanú pečeň, okoreníme a restujeme do zhnednutia. Potom podlejeme trochou vody, pridáme bobkový list, pár zrniečok celého korenie a dusíme za občasného miešania 10 - 15 minút takmer domäkka. Všetky papriky nakrájame na pásiky, pridáme k pečeni, vlejeme koňak alebo rum a premiešame. Prikryjeme a dusíme, tak na 10 minút, aby papriky ostali chrumkavé a pečeň mäkká. Ochutíme kečupom, osolíme a jemne premiešame.
Podávame s ryžou, so zemiakmi alebo s pečivom.
Doba prípravy: Podávame s ryžou, so zemiakmi alebo s pečivom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára