Treska so zelerom
4 filety aljašskej tresky alebo iná ryba
1 konzerva sterilizovaného zeleru
malá konzerva kukurice
1 mrkva
soľ, mleté čierne korenie
korenie na ryby
200 ml sladkej smotany
1 vajce
najemno strúhaný syr
maslo na potretie a strúhanka
1 konzerva sterilizovaného zeleru
malá konzerva kukurice
1 mrkva
soľ, mleté čierne korenie
korenie na ryby
200 ml sladkej smotany
1 vajce
najemno strúhaný syr
maslo na potretie a strúhanka
Filety ryby umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie.
Zo sterilizovaného zeleru zlejeme nálev a jemne vyžmýkame. Mrkvu očistíme a najemno nastrúhame.
Pekáč potrieme maslom, jemne posypeme strúhankou, vložíme porcie ryby, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby.
Na porcie ryby dáme trochu kukurice, na ktorú navrstvíme mrkvu a zeler. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 10 - 12 minút. Potom zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčko a posypeme strúhaným syrom. Odkryté vložíme späť do rúry a necháme zapiecť cca 10- 12 minút.
Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi a zelerovým šalátom II.
Doba prípravy: Zo sterilizovaného zeleru zlejeme nálev a jemne vyžmýkame. Mrkvu očistíme a najemno nastrúhame.
Pekáč potrieme maslom, jemne posypeme strúhankou, vložíme porcie ryby, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby.
Na porcie ryby dáme trochu kukurice, na ktorú navrstvíme mrkvu a zeler. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 10 - 12 minút. Potom zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčko a posypeme strúhaným syrom. Odkryté vložíme späť do rúry a necháme zapiecť cca 10- 12 minút.
Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi a zelerovým šalátom II.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára