Dvojfarebné kocky
4 vajcia
150 g práškového cukru
100 ml oleja
100 ml vlažnej vody
250 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
1 - 2 ČL kakaa
pikantný džem
150 g práškového cukru
100 ml oleja
100 ml vlažnej vody
250 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
1 - 2 ČL kakaa
pikantný džem
Orechová plnka: 250 g mletých orechov 50 g práškového cukru 50 ml rumu 2 PL oleja | Biela hmota: 200 g Cery 200 g práškového cukru 150 g sušeného mlieka čokoládová poleva |
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame vodu, olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec zľahka zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 15 minút. Necháme vychladnúť.
Príprava bielej hmoty: Z Cery, cukru a sušeného mlieka vypracujeme hladkú hmotu, ktorú dáme na chvíľu do chladu.
Príprava orechovej plnky: Mleté orechy dobre vymiešame s cukrom, rumom, olejom a plnku rovnomerne natrieme na vychladnuté cesto, ktoré sme potreli džemom.
Pracovnú dosku jemne posypeme preosiatym práškovým cukrom a bielu hmotu rozvaľkáme na veľkosť piškótového cesta. Pomocou valčeka ju prenesieme na orechovú plnku a povrch jemne zahladíme valčekom alebo nožom, aby sa spojila s orechovým podkladom. Koláč dáme na pár hodín do chladu (najlepšie nechať do druhého dňa). Po stuhnutí koláč nakrájame na kocky a uhlopriečne namočíme do čokoládovej polevy a opäť necháme stuhnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Príprava bielej hmoty: Z Cery, cukru a sušeného mlieka vypracujeme hladkú hmotu, ktorú dáme na chvíľu do chladu.
Príprava orechovej plnky: Mleté orechy dobre vymiešame s cukrom, rumom, olejom a plnku rovnomerne natrieme na vychladnuté cesto, ktoré sme potreli džemom.
Pracovnú dosku jemne posypeme preosiatym práškovým cukrom a bielu hmotu rozvaľkáme na veľkosť piškótového cesta. Pomocou valčeka ju prenesieme na orechovú plnku a povrch jemne zahladíme valčekom alebo nožom, aby sa spojila s orechovým podkladom. Koláč dáme na pár hodín do chladu (najlepšie nechať do druhého dňa). Po stuhnutí koláč nakrájame na kocky a uhlopriečne namočíme do čokoládovej polevy a opäť necháme stuhnúť.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Pre ľahšiu manipuláciu bielu hmotu rozvaľkáme na papieri na pečenie, ktorý jemne posypeme preosiatym práškovým cukrom, prenesieme na orechovú plnku a papier odstránime.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára