Karé plnené slivkami
cca 1 kg bravčového karé bez kosti
soľ, mleté čierne korenie
vegeta
grilovacie korenie
olivový olej
cca 150 g sušených sliviek
soľ, mleté čierne korenie
vegeta
grilovacie korenie
olivový olej
cca 150 g sušených sliviek
Karé umyjeme, osušíme a odblaníme. Pomocou noža s dlhou a úzkou čepeľou doň urobíme v rovnomerných odstupoch otvory, do ktorých vtlačíme slivky. Naplnené mäso potrieme olivovým olejom, osolíme a ochutíme koreninami. Na dvoch až troch lyžiciach rozpáleného oleja mäso prudko opečieme z každej strany. Preložíme do zapekacej misy, polejeme výpekom a podlejeme trochou vody alebo mäsovým vývarom. Prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 165°C pečieme domäkka cca 50 - 60 minút.
Pečené mäso nakrájame na tenšie úhľadné plátky, pokvapkáme výpekom a podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Pečené mäso nakrájame na tenšie úhľadné plátky, pokvapkáme výpekom a podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára