Losos na víne
700 g lososa
soľ, korenie na ryby
grilovacie korenie bez soli a glutamanu
1/2 póru
1 väčšia paradajka
1 limetka
olivový olej a maslo
suché biele víno
soľ, korenie na ryby
grilovacie korenie bez soli a glutamanu
1/2 póru
1 väčšia paradajka
1 limetka
olivový olej a maslo
suché biele víno
Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie, ktoré osolíme a posypeme grilovacím korením a korením na ryby. Uložíme ich do pekáča, ktorý sme potreli olivovým olejom.
Pór nakrájame na kolieska a rozložíme na porcie rýb v pekáči, pridáme nakrájanú limetku a polejeme roztopeným maslom. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme domäkka cca 25 minút. Pred koncom pečenie na ryby poukladáme kolieska paradajky, polejeme vínom, prikryjeme, vložíme späť do rúry a dopečieme.
Na tanieri rybu polejeme výpekom a podávame so zemiakmi a šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Pór nakrájame na kolieska a rozložíme na porcie rýb v pekáči, pridáme nakrájanú limetku a polejeme roztopeným maslom. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme domäkka cca 25 minút. Pred koncom pečenie na ryby poukladáme kolieska paradajky, polejeme vínom, prikryjeme, vložíme späť do rúry a dopečieme.
Na tanieri rybu polejeme výpekom a podávame so zemiakmi a šalátom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára