Losos s brusnicami
800 g lososa s kožou
2 citróny
morská soľ
korenie na ryby (bez glutamanu)
mleté korenie štyroch farieb
maslo
4 hrste sušených brusníc
rum
2 citróny
morská soľ
korenie na ryby (bez glutamanu)
mleté korenie štyroch farieb
maslo
4 hrste sušených brusníc
rum
Sušené brusnice zalejeme rumom, prikryjeme a necháme stáť z večera do rána.
Filety lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Poukladáme ich do misy vedľa seba, štedro zalejeme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, prikryjeme a necháme hodinku odležať v chladničke.
Dno pekáča potrieme maslom, kožou nadol poukladáme porcie ryby, podlejeme trochou citrónovej šťavy, prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 10 - 15 minút. Potom vyberieme, posypeme rumovými brusnicami, opäť prikryjeme a dopečieme cca 10 minút.
Podávame so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom alebo so zemiakovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Filety lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Poukladáme ich do misy vedľa seba, štedro zalejeme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, prikryjeme a necháme hodinku odležať v chladničke.
Dno pekáča potrieme maslom, kožou nadol poukladáme porcie ryby, podlejeme trochou citrónovej šťavy, prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 10 - 15 minút. Potom vyberieme, posypeme rumovými brusnicami, opäť prikryjeme a dopečieme cca 10 minút.
Podávame so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom alebo so zemiakovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Takto pripravený losos je vhodný a nemal by chýbať na vašom vianočnom stole, pretože je oveľa zdravší a chutnejší, ako vyprážaný kapor. Losos je šťavnatý a spolu s brusnicami má sladko-kyslú príchuť. Jeho vôňa vás naladí na vianočnú atmosféru.
1 komentárov:
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
Zverejnenie komentára