Syrovo-vajíčková nátierka
180 g ovčieho syra
cca 100 g mala (Rama, Veto, Flora)
2 vajcia uvarené natvrdo
2 PL bieleho jogurtu
kúsok póru cca 8 cm
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať alebo kôpor
cca 100 g mala (Rama, Veto, Flora)
2 vajcia uvarené natvrdo
2 PL bieleho jogurtu
kúsok póru cca 8 cm
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať alebo kôpor
Syr najemno nastrúhame, podľa potreby pridáme Ramu a dôkladne vymiešame. Do syrovo-maslovej zmesi pridáme jogurt a premiešame. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájaný pór a vajíčka. Ochutíme soľou, korením, petržlenovou vňaťou a zľahka premiešame. Hotovú nátierku necháme chvíľu odstáť, aby sa suroviny spojili. Podávame s tmavým pečivom alebo chlebom a so zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Namiesto ovčieho syra môžete použiť Eidam alebo iný tvrdý syr. Nátierka výborne chutí aj na nasucho opečených chlebíkoch.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára