Cesnakové maslo
125 g masla (izbovej teploty)
3 - 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
morská soľ
mleté biele korenie
petržlenová vňať (nemusí byť)
3 - 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
morská soľ
mleté biele korenie
petržlenová vňať (nemusí byť)
Očistené strúčiky cesnaku s pomocou štipky soli naškrabkáme nožom na cesnakovú pastu, ktorú dôkladne zamiešame do zmäknutého masla. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a dobre vymiešame. Dáme na chvíľu do chladničky. Polotuhé maslo vyklopíme na papier na pečenie a vyformujeme malý valček, ktorý dáme úplne stuhnúť do chladničky.
Potom pokrájame na tenké plátky a ozdobujeme hotové jedlá.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Potom pokrájame na tenké plátky a ozdobujeme hotové jedlá.
Prajem dobrú chuť!
Toto chutné maslo výborne doplní a dochutí steak, ale aj dusenú zeleninu. A keď s ním zapečiete hrianku alebo bagetu, tej vôni nikto neodolá:)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára