Šalát Coleslaw
1 malá hlávka bielej kapusty
2 väčšie mrkvy
1 červená cibuľa
2 stonky stonkového zeleru
Jogurtová zálievka:
300 g bieleho jogurtu
2 PL horčice bez konzervantov
šťava z polovice citróna
1 - 2 ČL javorového sirupu
3 - 4 PL olivového oleja
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
petržlenová vňať
2 väčšie mrkvy
1 červená cibuľa
2 stonky stonkového zeleru
Jogurtová zálievka:
300 g bieleho jogurtu
2 PL horčice bez konzervantov
šťava z polovice citróna
1 - 2 ČL javorového sirupu
3 - 4 PL olivového oleja
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
petržlenová vňať
Kapustu a mrkvu nastrúhame do vhodnej nádoby. Pridáme cibuľu nakrájanú na tenké prúžky, na tenké rezance nakrájaný a vlákien zbavený stonkový zeler. Jemne osolíme a dôkladne premiešame.
Pripravíme si zálievku: Jogurt zmiešame s horčicou, citrónovou šťavou, javorovým sirupom a olejom. Podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme rascou a petržlenovou vňaťou. Pripravenou zálievkou polejeme zeleninu v miske a dôkladne premiešame. Hotový šalát dáme na 1 - 2 hodiny odstáť do chladničky, aby sa suroviny chuťovo spojili.
Pred podávaním šalát premiešame, prípadne osolíme a okoreníme.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára