Cesnakový kapor s paprikovou omáčkou
cca 900 g fitety z kara alebo 7 podkovičiek kapra
5 – 6 strúčikov cesnaku
morská soľ, petržlenová vňať
mletá červená paprika (nemusí byť)
citrón
korenie na ryby (bez soli a glutamanu)
grilovacie korenie (bez soli a glutamanu)
provensálske korenie
maslo
olivový olej
cca 100 ml suchého bieleho vína
strúhaná mozzarella alebo gouda
Papriková omáčka:
50 g zemiakov
2 hrubostenné červené papriky
1 strúčik cesnaku
cca 100 ml vody
cca 50 ml olivového oleja
morská soľ, mleté čierne korenie
5 – 6 strúčikov cesnaku
morská soľ, petržlenová vňať
mletá červená paprika (nemusí byť)
citrón
korenie na ryby (bez soli a glutamanu)
grilovacie korenie (bez soli a glutamanu)
provensálske korenie
maslo
olivový olej
cca 100 ml suchého bieleho vína
strúhaná mozzarella alebo gouda
Papriková omáčka:
50 g zemiakov
2 hrubostenné červené papriky
1 strúčik cesnaku
cca 100 ml vody
cca 50 ml olivového oleja
morská soľ, mleté čierne korenie
Cesnaková marináda: Strúčiky cesnaku prelisujeme, pridáme trochu soli a dôkladne premiešame. Pridáme cca 2 PL petržlenovej vňate (môžeme pridať aj trochu mletej červenej papriky) a premiešame.
Filety kapra umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Zľahka ich osolíme, potrieme pripravenou cesnakovou marinádou a pokvapkáme citrónom. Vložíme do vhodnej nádoby, prikryjeme a v chlade necháme marinovať do druhého dňa.
Pekáč potrieme olivovým olejom, do ktorého poukladáme porcie kapra a posypeme provensálskym korením, korením na ryby a grilovacím korením. Podlejeme vínom, na každú porciu ryby dáme tenký plátok masla, prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme 15 – 20 minút podľa potreby. Pred koncom pečenia rybu posypeme strúhaným syrom, vložíme späť do rúry a krátko zapečieme.
Papriková omáčka: Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Precedíme a zemiaky prepasírujeme cez sitko do vhodnej nádoby. Papriky umyjeme, osušíme, vložíme do zapekacej misy a pri teplote 220°C pečieme asi 20 minút. Akonáhle sú papriky upečené, ešte teplé ich preložíme do misy, ktorú prikryjeme potravinovou fóliou a necháme spariť asi 20 minút. Potom papriky ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na prúžky a pridáme k zemiakom. Pridáme nasekaný strúčik cesnaku, prilejeme vodu a tyčovým mixérom rozmixujeme. Za stáleho mixovania postupne prilievame olej. Nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme.
Kapra podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi a paprikovú omáčku servírujeme zvlášť v menšej miske.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára