Perníková bábovka
3 vajcia
90 g trstinového cukru
1 vanilkový cukor
100 ml oleja
100 ml vody
2 PL tekutého medu
100 g špaldovej polohrubej múky
50 g špaldovej celozrnnej múky
1 perníkový prášok do pečiva
1 ČL mletej škorice
90 g trstinového cukru
1 vanilkový cukor
100 ml oleja
100 ml vody
2 PL tekutého medu
100 g špaldovej polohrubej múky
50 g špaldovej celozrnnej múky
1 perníkový prášok do pečiva
1 ČL mletej škorice
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Múky, prášok do pečiva, mletú škoricu preosejeme a premiešame.
Žĺtky s trstinovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme dopenista. Postupne pridávame olej, vodu a med. Potom v niekoľkých častiach prisypeme zmes muky a metličkou dôkladne rozmiešame na hladké cesto, aby nám neostali hrudky. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do silikónovej bábovkovej formy, ktorú sme jemne potreli olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 30 - 35 minút. Upečenú bábovku necháme 10 - 15 minút chladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopíme na tanier a necháme úplne vychladnúť.
Po vychladnutí môžeme bábovku poliať čokoládovou polevou alebo posypať práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Múky, prášok do pečiva, mletú škoricu preosejeme a premiešame.
Žĺtky s trstinovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme dopenista. Postupne pridávame olej, vodu a med. Potom v niekoľkých častiach prisypeme zmes muky a metličkou dôkladne rozmiešame na hladké cesto, aby nám neostali hrudky. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do silikónovej bábovkovej formy, ktorú sme jemne potreli olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 30 - 35 minút. Upečenú bábovku necháme 10 - 15 minút chladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopíme na tanier a necháme úplne vychladnúť.
Po vychladnutí môžeme bábovku poliať čokoládovou polevou alebo posypať práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára