Bábovka s gaštanovým pyré
100 g masla
110 g trstinového cukru
štipka soli
4 vajcia
300 g špaldovej polohrubej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
150 ml mlieka
200 g gaštanového pyré
3 PL mlieka
2 PL mandľového likéru alebo čerešňovice
110 g trstinového cukru
štipka soli
4 vajcia
300 g špaldovej polohrubej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
150 ml mlieka
200 g gaštanového pyré
3 PL mlieka
2 PL mandľového likéru alebo čerešňovice
Gaštanové pyré dôkladne rozmiešame s mliekom a mandľovým likérom.
Zmäknuté maslo a cukor vymiešame dohladka, pridáme štipku soli, vajíčka a opäť dôkladne rozmiešame. Do maslovo-vajíčkovej hmoty postupne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Polovicu cesta dáme do bábovkovej formy, navrstvíme gaštanové pyré, na ktoré rozotrieme druhú polovicu cesta. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 50 - 60 minút. Po upečení necháme bábovku vo forme mierne vychladnúť, potom ju z formy vyberieme a na mriežke necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme čokoládovou polevou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zmäknuté maslo a cukor vymiešame dohladka, pridáme štipku soli, vajíčka a opäť dôkladne rozmiešame. Do maslovo-vajíčkovej hmoty postupne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Polovicu cesta dáme do bábovkovej formy, navrstvíme gaštanové pyré, na ktoré rozotrieme druhú polovicu cesta. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 50 - 60 minút. Po upečení necháme bábovku vo forme mierne vychladnúť, potom ju z formy vyberieme a na mriežke necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme čokoládovou polevou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára