Hranolky z batatov
500 g batatov (sladké zemiaky)
5 PL olivového oleja
cca pol lyžičky sladkej mletej červenej papriky
morská soľ
farebné korenie
mletá rasca
Cesnakový dip:
200 g kyslej smotany
1 - 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
morská soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)
nasekaná petržlenová vňať
5 PL olivového oleja
cca pol lyžičky sladkej mletej červenej papriky
morská soľ
farebné korenie
mletá rasca
Cesnakový dip:
200 g kyslej smotany
1 - 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
morská soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)
nasekaná petržlenová vňať
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hrubšie hranolky rovnakej veľkosti. Dáme do misky, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme koreninami a dobre premiešame. Ak mate rady pikantnejšie chute, pridajte mleté chilli.
Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rozložíme pripravené hranolky. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme asi 15 - 20 minút. Počas pečenia aspoň dva-trikrát poprehadzujeme, aby boli rovnomerne upečené, ale nespálené! Potom, ako ich vytiahneme z rúry ich osolíme a premiešame.
Dip si pripravíme zo smotany, z pretlačených strúčikov cesnaku, soli, korenia a petržlenovej vňate. Do dipu môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťavy. Dobre vymiešame a vychladené servírujeme s hranolkami.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára