Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

piatok 8. júna 2018

Slivkový koláč s ricottou

Slivkový koláč s ricottou - recept
200 g špaldovej polohrubej múky
štipka soli
štipka sódy bikarbóny
2 g stévie alebo 25 g práškového cukru
30 g vlašských orechov
100 g masla (izbovej teploty)
1 bielok (izbovej teploty)
2 PL mlieka
mleté orechy alebo mandle na posypanie cesta

Plnka z ricotty:
250 g ricotty
1 vanilkový cukor
3 - 4 PL trstinového cukru (podľa chuti)
2 vajcia
1 žĺtok
200 g sušených sliviek (ja dom dala viac)
50 - 100 ml mandľového likéru Amaretto

Sušené slivky namočíme na niekoľko hodín do likéru (ja som nechala z večera do rána).
Vlašské orechy zomelieme a zmiešame ich s preosiatou múkou zmiešanou so štipkou soli, sódou bikarbónou a stéviou alebo práškovým cukrom. Pridáme nakrájané maslo a vypracujeme sypkú mrveničku, nakoniec pridáme bielok, mlieko a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Z cesta urobíme bochník, ktorý necháme chvíľu odpočívať.
Zatiaľ si pripravíme plnku z ricotty: Vo vhodnej nádoby dáme ricottu, pridáme vanilkový a trstinový cukor, vajcia a žĺtok. Všetko spolu dôkladne zmiešame do jednej konzistencie.
Cesto vyvaľkáme podľa koláčovej formy na pečenie s priemerom 24 cm a cestom vyložíme aj boky formy. Cesto jemne posypeme mletými mandľami a poukladáme scedené a nasiaknuté sušené slivky. Nakoniec celý koláč rovnomerne zalejeme plnkou z ricotty. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 40 - 45 minút.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Po upečení koláča vynikne krásna vôňa a príjemná chuť skvelej kombinácii sliviek a Amaretta. Spolu s kávičkou je koláčik jednoducho - Mňam!
Slivkový koláč s ricottou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore