Feniklovo-pomarančový šalát
1 fenikel s vňaťou
2 pomaranče
citrónová šťava
2 PL pomarančovej šťavy
olivový olej
hrsť nasekaných vlašských orechov
2 reďkovky
tenký plátok masla
1 - 2 PL tekutého medu
morská soľ
mleté čierne korenie
2 pomaranče
citrónová šťava
2 PL pomarančovej šťavy
olivový olej
hrsť nasekaných vlašských orechov
2 reďkovky
tenký plátok masla
1 - 2 PL tekutého medu
morská soľ
mleté čierne korenie
Z fenikla odrežeme spodnú drevnatú časť a tiež vrchnú časť s vňaťou. Rozkrojíme ho na polovicu a nakrájame na tenučké pásiky, pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom, premiešame a necháme chvíľu odpočívať.
Z jedného pomaranča vytlačíme šťavu a druhý ošúpeme a nakrájame na dieliky.
Maslo rozpustíme spolu s medom a necháme skaramelizovať. Pridáme nasekané vlašské orechy a za stáleho miešania ich opečieme dozlatista. Odstavíme, pridáme pomarančovú šťavu, osolíme, okoreníme a premiešame.
K feniklu, pridáme dieliky pomaranča, nakrájanú reďkovku, prelejeme medovým dressingom a zľahka premiešame. Hotový šalát odložíme do chladu na 1 - 2 hodiny, aby sa suroviny chuťovo spojili. Pred podávaním ozdobíme feniklovou vňaťou.
Môžeme podávať samostatne, prípadne ako prílohu k pečenej rybe.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Z jedného pomaranča vytlačíme šťavu a druhý ošúpeme a nakrájame na dieliky.
Maslo rozpustíme spolu s medom a necháme skaramelizovať. Pridáme nasekané vlašské orechy a za stáleho miešania ich opečieme dozlatista. Odstavíme, pridáme pomarančovú šťavu, osolíme, okoreníme a premiešame.
K feniklu, pridáme dieliky pomaranča, nakrájanú reďkovku, prelejeme medovým dressingom a zľahka premiešame. Hotový šalát odložíme do chladu na 1 - 2 hodiny, aby sa suroviny chuťovo spojili. Pred podávaním ozdobíme feniklovou vňaťou.
Môžeme podávať samostatne, prípadne ako prílohu k pečenej rybe.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára