Rybie medailónky v orechovej kôrke
6 ks rybie medailónky (nemleté)
citrónová šťava
najemno nastrúhaná kôra z 1 citróna
50 - 60 g vlašských orechov
1 PL kukuričnej strúhanky
1 PL olivového oleja
1 PL nasekaného kôpru
kremžská alebo dijonska horčica
soľ, mleté čierne korenie
fazuľové struky
olivový olej, ghee
morská bylinková soľ
petržlenová vňať a oregano
citrónová šťava
najemno nastrúhaná kôra z 1 citróna
50 - 60 g vlašských orechov
1 PL kukuričnej strúhanky
1 PL olivového oleja
1 PL nasekaného kôpru
kremžská alebo dijonska horčica
soľ, mleté čierne korenie
fazuľové struky
olivový olej, ghee
morská bylinková soľ
petržlenová vňať a oregano
Rybie medailónky umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odpočívať.
Vlašské orechy posekáme nahrubo, pridáme strúhanku, citrónovú kôru, olej a kôpor. Spracujeme na hmotu podobnú posýpke, ktorá drží pohromade. Podľa chuti osolíme, okoreníme a odložíme bokom.
Pekáč potrieme olivovým olejom, do ktorého poukladáme rybie medailónky tie jemne osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Potom na ne rozdelíme orechovú zmes a mierne pritlačíme, aby držala. Navrch položíme kúsok masla ghee (môžeme podliať trochou citrónovej šťavy), pekáč prikryjeme a pri izbovej teplote necháme chvíľu stáť cca 10 - 15 minút. Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme domäkka cca 15 - 20 minút podľa potreby. Pred koncom pečenia pekáč odkryjeme a rybie mäso krátko zapečieme.
Fazuľové struky vložíme do parného hrnca a krátko sparíme do polomäkka. Do panvice dáme trochu olivového oleja, maslo ghee necháme roztopiť, pridáme fazuľové struky osolíme, okoreníme a krátko restujeme. Nakoniec ochutíme petržlenovou vňaťou, oreganom, premiešame a odstavíme.
Najprv na tanier naservírujeme fazuľové struky, na ktoré položíme rybie medailónky, pokvapkáme výpekom a citrónovou šťavou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Vlašské orechy posekáme nahrubo, pridáme strúhanku, citrónovú kôru, olej a kôpor. Spracujeme na hmotu podobnú posýpke, ktorá drží pohromade. Podľa chuti osolíme, okoreníme a odložíme bokom.
Pekáč potrieme olivovým olejom, do ktorého poukladáme rybie medailónky tie jemne osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Potom na ne rozdelíme orechovú zmes a mierne pritlačíme, aby držala. Navrch položíme kúsok masla ghee (môžeme podliať trochou citrónovej šťavy), pekáč prikryjeme a pri izbovej teplote necháme chvíľu stáť cca 10 - 15 minút. Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme domäkka cca 15 - 20 minút podľa potreby. Pred koncom pečenia pekáč odkryjeme a rybie mäso krátko zapečieme.
Fazuľové struky vložíme do parného hrnca a krátko sparíme do polomäkka. Do panvice dáme trochu olivového oleja, maslo ghee necháme roztopiť, pridáme fazuľové struky osolíme, okoreníme a krátko restujeme. Nakoniec ochutíme petržlenovou vňaťou, oreganom, premiešame a odstavíme.
Najprv na tanier naservírujeme fazuľové struky, na ktoré položíme rybie medailónky, pokvapkáme výpekom a citrónovou šťavou.
Prajem dobrú chuť!
Pozrite si podobný recept: Treska s kôprovým maslom
0 komentárov:
Zverejnenie komentára