Tvarohové halušky so smotanou a pažítkou
500 g hrudkovitého tvarohu
morská soľ, mleté biele korenie
3 – 4 PL olivového oleja
4 menšie vajcia
10 – 12 PL špaldovej krupice
Na smotanu:
250 g kyslej smotany
1 PL sladkej smotany
1 strúčik cesnaku
cca pol čajovej lyžičky vegety bez glutamanu
1 ČL kremžskej horčice
mleté farebné korenie
kurkuma
na posypanie strúhaný eidam a pažítka
morská soľ, mleté biele korenie
3 – 4 PL olivového oleja
4 menšie vajcia
10 – 12 PL špaldovej krupice
Na smotanu:
250 g kyslej smotany
1 PL sladkej smotany
1 strúčik cesnaku
cca pol čajovej lyžičky vegety bez glutamanu
1 ČL kremžskej horčice
mleté farebné korenie
kurkuma
na posypanie strúhaný eidam a pažítka
Na smotanu:
Obidve smotany vymiešame s očisteným a pretlačeným cesnakom, horčicou a podľa chuti ochutíme koreninami. Ochutenú smotanu odložíme do chladničky.
Z tvarohu zlejeme prebytočnú vodu a v miske ho zmiešame so soľou, korením, vajíčkami a podľa potreby zahustíme krupicou. Vypracujeme mierne lepivé ale dobre tvarovateľné cesto.
V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Pomocou lyžice namočenej v studenej vode tvarujeme halušky (väčšie, menšie podľa chuti), ktoré hádžeme do vriacej vody. Asi po 8 minútach varenia vyplávajú na povrch. Dierovanou naberačkou ich odoberieme a dáme na sitko odkvapkať. Preložíme do misy, pokvapkáme olejom a premiešame.
Takto pripravené halušky rozdelíme na porcie a teplé posypeme syrom, pažítkou a podávame s ochutenou smotanou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára