Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

streda 22. mája 2019

Tvarohové halušky so smotanou a pažítkou

Tvarohové halušky so smotanou a pažítkou - recept
500 g hrudkovitého tvarohu
morská soľ, mleté biele korenie
3 – 4 PL olivového oleja
4 menšie vajcia
10 – 12 PL špaldovej krupice

Na smotanu:
250 g kyslej smotany
1 PL sladkej smotany
1 strúčik cesnaku
cca pol čajovej lyžičky vegety bez glutamanu
1 ČL kremžskej horčice
mleté farebné korenie
kurkuma
na posypanie strúhaný eidam a pažítka

Na smotanu:
Obidve smotany vymiešame s očisteným a pretlačeným cesnakom, horčicou a podľa chuti ochutíme koreninami. Ochutenú smotanu odložíme do chladničky.

Z tvarohu zlejeme prebytočnú vodu a v miske ho zmiešame so soľou, korením, vajíčkami a podľa potreby zahustíme krupicou. Vypracujeme mierne lepivé ale dobre tvarovateľné cesto.
V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Pomocou lyžice namočenej v studenej vode tvarujeme halušky (väčšie, menšie podľa chuti), ktoré hádžeme do vriacej vody. Asi po 8 minútach varenia vyplávajú na povrch. Dierovanou naberačkou ich odoberieme a dáme na sitko odkvapkať. Preložíme do misy, pokvapkáme olejom a premiešame.
Takto pripravené halušky rozdelíme na porcie a teplé posypeme syrom, pažítkou a podávame s ochutenou smotanou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Tvarohové halušky so smotanou a pažítkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore