Žralok na cibuľovo-smotanovej omáčke
600 – 700 g žraloka steak
6 – 8 PL olivového oleja
1 väčšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
morská soľ,mleté čierne korenie
korenie na ryby bez soli a glutamanu
8 – 9 PL sladkej smotany
petržlenová vňať alebo pažítka
šťava z 1 väčšieho citróna
6 – 8 PL olivového oleja
1 väčšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
morská soľ,mleté čierne korenie
korenie na ryby bez soli a glutamanu
8 – 9 PL sladkej smotany
petržlenová vňať alebo pažítka
šťava z 1 väčšieho citróna
Steaky žraloka opláchneme vodou a vložíme do citrónovej vody (rybie mäso musí byť ponorené vo vode). Necháme stáť 3 hodiny.
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak (asi 2 minúty). Rybie mäso ľahko osušíme, osolíme a okoreníme. Poukladáme na cibuľu s cesnakom a opekáme z každej strany asi 5 minút (ryba počas pečenia pustí vodu) a to je dobre, lebo v panvici musíme mať stále trochu vody, aby sme získali základ na omáčku. Nakoniec polejeme smotanou, ktorú necháme prejsť varom a dochutíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Cibuľovo-smotanová omáčka sa výborne hodí k zemiakom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak (asi 2 minúty). Rybie mäso ľahko osušíme, osolíme a okoreníme. Poukladáme na cibuľu s cesnakom a opekáme z každej strany asi 5 minút (ryba počas pečenia pustí vodu) a to je dobre, lebo v panvici musíme mať stále trochu vody, aby sme získali základ na omáčku. Nakoniec polejeme smotanou, ktorú necháme prejsť varom a dochutíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Cibuľovo-smotanová omáčka sa výborne hodí k zemiakom.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára