Kalerábová polievka s chrumkavými krutónmi
500 g kalerábu
2 stopky zeleru
150 g zemiakov
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
800 ml zeleninového vývaru
150 ml smotany na varenie
olivový olej
2 plátky tmavého kváskového chleba
morská soľ, mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
petržlenová vňať
2 stopky zeleru
150 g zemiakov
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
800 ml zeleninového vývaru
150 ml smotany na varenie
olivový olej
2 plátky tmavého kváskového chleba
morská soľ, mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
petržlenová vňať
Stopky zeleru očistíme, umyjeme a pokrájame.
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno.
Cesnak, zemiaky a kaleráb ošúpeme a pokrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme cibuľu, pridáme zeler, zemiaky, cesnak, kaleráb a chvíľu opekáme. Zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme domäkka.
Tmavý kváskový chlieb pokrájame na kocky, ktoré poukladáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre na 180- 190°C opečieme dochrumkava.
Polievku ponorným mixérom dôkladne rozmixujeme. Potom ručne kuchynskou metličkou zašľaháme smotanu a necháme prejsť varom. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Polievku pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou a posypeme krutónmi.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno.
Cesnak, zemiaky a kaleráb ošúpeme a pokrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme cibuľu, pridáme zeler, zemiaky, cesnak, kaleráb a chvíľu opekáme. Zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme domäkka.
Tmavý kváskový chlieb pokrájame na kocky, ktoré poukladáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre na 180- 190°C opečieme dochrumkava.
Polievku ponorným mixérom dôkladne rozmixujeme. Potom ručne kuchynskou metličkou zašľaháme smotanu a necháme prejsť varom. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Polievku pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou a posypeme krutónmi.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára