Pomarančová bábovka
375 ml polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva
125 ml oleja
50 ml trstinového cukru (podľa chuti)
3 PL mlieka
1 väčší pomaranč
3 vajcia
1 prášok do pečiva
125 ml oleja
50 ml trstinového cukru (podľa chuti)
3 PL mlieka
1 väčší pomaranč
3 vajcia
Najskôr si z pomaranča nastrúhame kôru, potom z neho vytlačíme šťavu (cez lis na citrusy), ktorú zmiešame s mliekom a pomarančovou kôrou.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme na hustú bielu penu. Postupne pridávame olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a ochutené mlieko. Nakoniec pridáme sneh, ktorý zľahka zapracujeme do cesta. Cesto nalejeme do silikónovej bábovkovej formy a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme 20 - 30 minút. Bábovka je mäkká, nadýchaná, s krásnou vôňou a chuťou pomaranča.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme na hustú bielu penu. Postupne pridávame olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a ochutené mlieko. Nakoniec pridáme sneh, ktorý zľahka zapracujeme do cesta. Cesto nalejeme do silikónovej bábovkovej formy a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme 20 - 30 minút. Bábovka je mäkká, nadýchaná, s krásnou vôňou a chuťou pomaranča.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára