Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

piatok 28. februára 2020

Petržlenovo-zelerová polievka

Petržlenovo-zelerová polievka - recept
530 g petržlenu + 1 väčší petržlen
530 g zeleru
1 cibuľa
olivový olej
cca 700 - 800 ml zeleninového vývaru
100 - 150 ml sladkej smotany
soľ, mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
2 - 3 PL petržlenovej vňate

Jeden väčší petržlen, ktorý máme odložený bokom, ošúpeme, pokrájame na tenké rezance, ktoré v keramickej panvici na malom množstve oleja za občasného miešania opečieme do zlatista. Preložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný tuk.

Petržlen a zeler ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú zeleninu a za stáleho miešania chvíľu opekáme. Zalejeme vývarom, ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a na miernom ohni varíme domäkka. Potom pridáme petržlenovú vňať a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú konzistenciu. Prilejeme smotanu, dôkladne premiešame a necháme prejsť varom. Ak je polievka moc hustá zriedime ju zeleninovým vývarom alebo vodou. Podľa chuti ochutíme soľou a koreninami.
Polievku podávame s petržlenovými rezancami.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Petržlenovo-zelerová polievka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore