Petržlenovo-zelerová polievka
530 g petržlenu + 1 väčší petržlen
530 g zeleru
1 cibuľa
olivový olej
cca 700 - 800 ml zeleninového vývaru
100 - 150 ml sladkej smotany
soľ, mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
2 - 3 PL petržlenovej vňate
530 g zeleru
1 cibuľa
olivový olej
cca 700 - 800 ml zeleninového vývaru
100 - 150 ml sladkej smotany
soľ, mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
2 - 3 PL petržlenovej vňate
Jeden väčší petržlen, ktorý máme odložený bokom, ošúpeme, pokrájame na tenké rezance, ktoré v keramickej panvici na malom množstve oleja za občasného miešania opečieme do zlatista. Preložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný tuk.
Petržlen a zeler ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú zeleninu a za stáleho miešania chvíľu opekáme. Zalejeme vývarom, ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a na miernom ohni varíme domäkka. Potom pridáme petržlenovú vňať a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú konzistenciu. Prilejeme smotanu, dôkladne premiešame a necháme prejsť varom. Ak je polievka moc hustá zriedime ju zeleninovým vývarom alebo vodou. Podľa chuti ochutíme soľou a koreninami.
Polievku podávame s petržlenovými rezancami.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Petržlen a zeler ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú zeleninu a za stáleho miešania chvíľu opekáme. Zalejeme vývarom, ochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a na miernom ohni varíme domäkka. Potom pridáme petržlenovú vňať a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú konzistenciu. Prilejeme smotanu, dôkladne premiešame a necháme prejsť varom. Ak je polievka moc hustá zriedime ju zeleninovým vývarom alebo vodou. Podľa chuti ochutíme soľou a koreninami.
Polievku podávame s petržlenovými rezancami.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára