Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 18. februára 2020

Hoki s medom a orechmi

Hoki s medom a orechmi - recept
700 - 800 g hoki filety s kožou
citrónová šťava
morská bylinková soľ na ryby
korenie na ryby bez soli a glutamanu
grilovacie korenie bez soli a glutamanu
jemná kukuričná strúhanka
sekané vlašské orechy
petržlenová vňať
olivový olej

Marináda:
2 - 3 PL tekutého medu
2 ČL kremžskej horčice podľa chuti
2 - 3 PL rozpusteného masla

Všetky ingrediencie na marinádu dôkladne zmiešame.
Hoki filety umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odpočívať. Potom filety ryby poukladáme kožou nadol do olejom vymasteného pekáča. Osolíme, okoreníme, polejeme pripravenou marinádou, posypeme strúhankou a nakoniec navrch dáme orechy zmiešane s petržlenovou vňaťou. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme 15 - 20 minút podľa potreby. (Nemusíme podlievať vodou, ale radšej rybu strážime a v prípade potreby podlejeme trochou vody).
Hotové hoki s medom a orechmi pokvapkáme výpekom, citrónovou šťavou a podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Treska s píniovými orieškami
Hoki s medom a orechmi - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore