Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

pondelok 22. novembra 2021

Treska s píniovými orieškami

Treska s píniovými orieškami - recept
2 bal. tmavej tresky cca 10 ks
himalájska soľ
korenie na ryby bez glutamanu
3 - 4 PL kukuričnej strúhanky
šťava a kôra z 1 citróna
čerstvá petržlenová vňať
maslo, talianske bylinky
cca 50 g píniových orieškov
olivový olej

Na suchej panvici opečieme píniové oriešky a nahrubo ich podrvíme.
Porcie tmavej tresky umyjeme a osušíme. Pekáč potrieme olejom, poukladáme porcie ryby, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme talianskymi bylinkami.
V miske zmiešame strúhanku, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, citrónovú kôru, šťavu a polovicu píniových orieškov. Túto zmes navrstvíme na pripravené ryby v pekáči. Každú porciu ryby posypeme zvyšnými píniovými orieškami, položíme tenký plátok masla, podlejeme trochou vody a pekáč prikryjeme. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 - 190°C a pečieme 10 - 15 minút podľa potreby.
Na tanieri rybu polejeme výpekom a podávame s rôzne upravenými zemiakmi s plátkom citróna a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Citrónovú šťavu si môžete mierne osladiť agáve sirupom ja som nesladila.

Pozrite si podobný recept: Hoki s medom a orechmi
Treska s píniovými orieškami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore