Rigatoni s kapustou a mletým mäsom
500 g celozrnných cestovín Rigatoni
cca 1200 g najemno strúhanej hlávkovej kapusty
3 menšie domáce kvaky cca 280 g
1 cibuľa, olivový olej
3 – 4 mrkvy
1 petržlen
1 malý zeler
550 g jahňacieho mletého mäsa
morská bylinková soľ
mletá rasca, mleté korenie 4 farieb
korenie garam masala
korenie Nesoldík, mletá červená paprika
štipka muškátového orieška
trochu mletej škorice
440 ml pohár paradajky vo vlastnej šťave
sušený majorán
čerstvá zelerová vňať
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, osolíme, okoreníme (okrem škorice a papriky), za občasného miešania a podlievania vodou dusíme do polomäkka. Potom pridáme zeleninu, premiešame a dusíme do polomäkka. Do zeleninovej zmesi dáme mleté mäso, ktoré dôkladne premiešame so zeleninou, posypeme mletou červenou paprikou a škoricou. Chvíľu podusíme, vlejeme paradajky aj so šťavou, opäť premiešame a všetko spolu dusíme domäkka. Do mäsovo-zeleninovej zmesi primiešame uvarené rigatoni, dochutíme majoránom, prípadne osolíme, okoreníme a môžeme podávať.
Každú porciu posypeme najemno posekanou zelerovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
cca 1200 g najemno strúhanej hlávkovej kapusty
3 menšie domáce kvaky cca 280 g
1 cibuľa, olivový olej
3 – 4 mrkvy
1 petržlen
1 malý zeler
550 g jahňacieho mletého mäsa
morská bylinková soľ
mletá rasca, mleté korenie 4 farieb
korenie garam masala
korenie Nesoldík, mletá červená paprika
štipka muškátového orieška
trochu mletej škorice
440 ml pohár paradajky vo vlastnej šťave
sušený majorán
čerstvá zelerová vňať
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu, osolíme, okoreníme (okrem škorice a papriky), za občasného miešania a podlievania vodou dusíme do polomäkka. Potom pridáme zeleninu, premiešame a dusíme do polomäkka. Do zeleninovej zmesi dáme mleté mäso, ktoré dôkladne premiešame so zeleninou, posypeme mletou červenou paprikou a škoricou. Chvíľu podusíme, vlejeme paradajky aj so šťavou, opäť premiešame a všetko spolu dusíme domäkka. Do mäsovo-zeleninovej zmesi primiešame uvarené rigatoni, dochutíme majoránom, prípadne osolíme, okoreníme a môžeme podávať.
Každú porciu posypeme najemno posekanou zelerovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára