Fusilli s kvakou v smotanovej omáčke
500 g celozrnných cestovín Fusilli
cca 500 g domácej kvaky
1 cibuľa
3 mrkvy
1 petržlen
1 malý zeler
olivový olej
250 - 300 ml sladkej smotany
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
korenie na grilovanú zeleninu
korenie garam masala
zmes korenia Nesoldík a cestovinky od maminky
štipka zmesi korenia Arménska adžika
mletý muškátový oriešok
granulovaný cesnak, sušený tymian
čerstvá bazalka a zelerová vňať
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme všetku zeleninu, osolíme okoreníme (okrem zmesi korenia cestovinky od maminky a sušeného tymianu), premiešame, podlejeme trochou vody a za občasného miešania dusíme domäkka.
Zatiaľ si dáme variť cestoviny podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
Keď už je zelenina mäkká, vlejeme smotanu, ochutíme sušeným tymianom, zmesou korenia cestovinky od maminky, a ak treba osolíme, prípadne okoreníme a za stáleho miešania necháme smotanu zovrieť. Pridáme uvarené cestoviny dôkladne premiešame a dochutíme posekanou zmesou čerstvých byliniek. Odstavíme a môžeme podávať.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Ak by niekomu v tomto jedle chýbalo mäso, môže si pridať k smotane na kocky nakrájanú šunkovú salámu.
cca 500 g domácej kvaky
1 cibuľa
3 mrkvy
1 petržlen
1 malý zeler
olivový olej
250 - 300 ml sladkej smotany
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
korenie na grilovanú zeleninu
korenie garam masala
zmes korenia Nesoldík a cestovinky od maminky
štipka zmesi korenia Arménska adžika
mletý muškátový oriešok
granulovaný cesnak, sušený tymian
čerstvá bazalka a zelerová vňať
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme všetku zeleninu, osolíme okoreníme (okrem zmesi korenia cestovinky od maminky a sušeného tymianu), premiešame, podlejeme trochou vody a za občasného miešania dusíme domäkka.
Zatiaľ si dáme variť cestoviny podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
Keď už je zelenina mäkká, vlejeme smotanu, ochutíme sušeným tymianom, zmesou korenia cestovinky od maminky, a ak treba osolíme, prípadne okoreníme a za stáleho miešania necháme smotanu zovrieť. Pridáme uvarené cestoviny dôkladne premiešame a dochutíme posekanou zmesou čerstvých byliniek. Odstavíme a môžeme podávať.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Ak by niekomu v tomto jedle chýbalo mäso, môže si pridať k smotane na kocky nakrájanú šunkovú salámu.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára