Lavaš bryndzovník
1 plát kurkumový lavaš
290 g - 300 g pravej ovčej bryndze
1 - 2 ks domácej jahňacej klobásy
1 červená cibuľa
1 vajce
3 PL bieleho jogurtu (podľa potreby)
cca 100 g čerstvého ovčieho syra alebo iný tvrdý syr
cca 1/2 ČL zmesi korenia pani Syrová
posekaný čerstvý kôpor
Klobásu nakrájame na tenké polkolieska a očistenú cibuľu na tenké mesiačiky.
Syr nastrúhame nahrubo a zmiešame s korením pani Syrová.
Bryndzu dôkladne zmiešame s vajíčkom a jogurtom. Pridáme trochu klobásy, cibule, kôpru a dobre premiešame.
Plát lavaša vystrieme, jednu polovicu posypeme ochuteným syrom, preložíme druhou polovicou lavaša, aby sme získali dvojitú vrstvu. Takto pripravený lavaš dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Bryndzovú plnku rozotrieme na lavaš, posypeme zvyšnou klobásou, cibuľou a kôprom. Vložíme do vyhriatej rúry na 195°C a pečieme cca 15 minút.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
290 g - 300 g pravej ovčej bryndze
1 - 2 ks domácej jahňacej klobásy
1 červená cibuľa
1 vajce
3 PL bieleho jogurtu (podľa potreby)
cca 100 g čerstvého ovčieho syra alebo iný tvrdý syr
cca 1/2 ČL zmesi korenia pani Syrová
posekaný čerstvý kôpor
Klobásu nakrájame na tenké polkolieska a očistenú cibuľu na tenké mesiačiky.
Syr nastrúhame nahrubo a zmiešame s korením pani Syrová.
Bryndzu dôkladne zmiešame s vajíčkom a jogurtom. Pridáme trochu klobásy, cibule, kôpru a dobre premiešame.
Plát lavaša vystrieme, jednu polovicu posypeme ochuteným syrom, preložíme druhou polovicou lavaša, aby sme získali dvojitú vrstvu. Takto pripravený lavaš dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Bryndzovú plnku rozotrieme na lavaš, posypeme zvyšnou klobásou, cibuľou a kôprom. Vložíme do vyhriatej rúry na 195°C a pečieme cca 15 minút.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára