Štedrák v lavaš roláde
4 pláty špaldového lavaša
cca 100 g masla
1 vajce na potretie
mandľové lupienky na posypanie
domáci slivkový lekvár
Maková plnka:
250 g mletého maku
1 – 2 PL práškového trstinového cukru (podľa chuti)
150 ml teplého mlieka
citrónová kôra
Najprv si pripravíme jednotlivé plnky zmiešaním všetkých surovín.
Prvý plát lavaša si vystrieme, potrieme roztopeným maslom, nanesieme tvarohovú plnku a stočíme do rolády.
Druhý plát lavaša, opäť vystrieme, potrieme maslom a potom lekvárom. Kúsok od kraja po dĺžke položíme už stočenú tvarohovú roládu a zrolujeme ju do lekvárového plátu.
Tretí plát lavaša potrieme maslom a rozotrieme orechovú plnku. Opäť kúsok od kraja po dĺžke položíme stočenú roládu, ktorú zrolujeme do orechového plátu.
Posledný plát lavaša potrieme maslom a makovou plnkou. Pripravenú stočenú roládu, opäť dáme kúsok od kraja po dĺžke a zvinieme do makového plátu.
Celú roládu rozrežeme napoly, pretože sa nám nezmestí na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 25 minút. Necháme vychladnúť a po vychladnutí môžeme posypať trstinovým práškovým cukrom.
Toto je jednoduchšia, rýchlejšia a zdravšia verzia vianočného Štedráka.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
cca 100 g masla
1 vajce na potretie
mandľové lupienky na posypanie
domáci slivkový lekvár
Tvarohová plnka: 500 g jemného hrudkovitého tvarohu 1 vanilkový cukor 2 vajcia, citrónová kôra 1 PL práškového trstinového cukru (podľa chuti) 2 – 3 hrste sušenej machovky peruánskej (nemusí byť) | Orechová plnka: 250 g mletých vlašských orechov 1 – 2 PL práškového trstinového cukru (podľa chuti) 150 ml teplého mlieka |
250 g mletého maku
1 – 2 PL práškového trstinového cukru (podľa chuti)
150 ml teplého mlieka
citrónová kôra
Najprv si pripravíme jednotlivé plnky zmiešaním všetkých surovín.
Prvý plát lavaša si vystrieme, potrieme roztopeným maslom, nanesieme tvarohovú plnku a stočíme do rolády.
Druhý plát lavaša, opäť vystrieme, potrieme maslom a potom lekvárom. Kúsok od kraja po dĺžke položíme už stočenú tvarohovú roládu a zrolujeme ju do lekvárového plátu.
Tretí plát lavaša potrieme maslom a rozotrieme orechovú plnku. Opäť kúsok od kraja po dĺžke položíme stočenú roládu, ktorú zrolujeme do orechového plátu.
Posledný plát lavaša potrieme maslom a makovou plnkou. Pripravenú stočenú roládu, opäť dáme kúsok od kraja po dĺžke a zvinieme do makového plátu.
Celú roládu rozrežeme napoly, pretože sa nám nezmestí na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 25 minút. Necháme vychladnúť a po vychladnutí môžeme posypať trstinovým práškovým cukrom.
Toto je jednoduchšia, rýchlejšia a zdravšia verzia vianočného Štedráka.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára