Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 7. decembra 2021

Štedrák v lavaš roláde

Štedrák v lavaš roláde - recept
4 pláty špaldového lavaša
cca 100 g masla
1 vajce na potretie
mandľové lupienky na posypanie
domáci slivkový lekvár

Tvarohová plnka:
500 g jemného hrudkovitého tvarohu
1 vanilkový cukor
2 vajcia, citrónová kôra
1 PL práškového trstinového cukru (podľa chuti)
2 – 3 hrste sušenej machovky peruánskej (nemusí byť)

Orechová plnka:
250 g mletých vlašských orechov
1 – 2 PL práškového trstinového cukru (podľa chuti)
150 ml teplého mlieka
Maková plnka:
250 g mletého maku
1 – 2 PL práškového trstinového cukru (podľa chuti)
150 ml teplého mlieka
citrónová kôra

Najprv si pripravíme jednotlivé plnky zmiešaním všetkých surovín.

Prvý plát lavaša si vystrieme, potrieme roztopeným maslom, nanesieme tvarohovú plnku a stočíme do rolády.

Druhý plát lavaša, opäť vystrieme, potrieme maslom a potom lekvárom. Kúsok od kraja po dĺžke položíme už stočenú tvarohovú roládu a zrolujeme ju do lekvárového plátu.

Tretí plát lavaša potrieme maslom a rozotrieme orechovú plnku. Opäť kúsok od kraja po dĺžke položíme stočenú roládu, ktorú zrolujeme do orechového plátu.

Posledný plát lavaša potrieme maslom a makovou plnkou. Pripravenú stočenú roládu, opäť dáme kúsok od kraja po dĺžke a zvinieme do makového plátu.

Celú roládu rozrežeme napoly, pretože sa nám nezmestí na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 25 minút. Necháme vychladnúť a po vychladnutí môžeme posypať trstinovým práškovým cukrom.
Toto je jednoduchšia, rýchlejšia a zdravšia verzia vianočného Štedráka.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Štedrák v lavaš roláde - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore