Cestovinový šalát so surimi
500 g celozrnné cestoviny fusilli
250 - 300 g rybie tyčinky surimi
mrazená kukurica podľa chuti
mrazený hrášok podľa chuti
120 g tvrdého syra
cca 600 g bieleho jogurtu podľa potreby
1 – 2 PL kremžskej alebo dijonskej horčice
1 ČL citrónovej šťavy podľa chuti
1 PL olivového oleja
himalájska soľ
korenie cestovinky od maminky
mleté čierne korenie
štipka muškátového orieška
½ ČL kurkumy
čerstvá petržlenová vňať
Celozrnné cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť.
Mrazenú zeleninu vo vode krátko povaríme, scedíme, opláchneme studenou vodou a na sitku necháme odkvapkať.
Rybie tyčinky pokrájame na väčšie alebo menšie kúsky, ako máte radi.
Tvrdý syr nahrubo nastrúhame.
Príprava jogurtovej zálievky: Do jogurtu dáme horčicu, citrónovú šťavu, olej, osolíme a okoreníme podľa chuti.
Do vhodnej nádoby dáme cestoviny, kukuricu, hrášok, surimi, syr, polejeme pripravenou jugurtovou zálievkou, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a dôkladne premiešame. Hotový šalát dáme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšie cez noc), aby sa suroviny chuťovo spojili. Šalát je vhodný na rôzne oslavy a podávame ho samostatne alebo ako prílohu k mäsu a rybám.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
250 - 300 g rybie tyčinky surimi
mrazená kukurica podľa chuti
mrazený hrášok podľa chuti
120 g tvrdého syra
cca 600 g bieleho jogurtu podľa potreby
1 – 2 PL kremžskej alebo dijonskej horčice
1 ČL citrónovej šťavy podľa chuti
1 PL olivového oleja
himalájska soľ
korenie cestovinky od maminky
mleté čierne korenie
štipka muškátového orieška
½ ČL kurkumy
čerstvá petržlenová vňať
Celozrnné cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť.
Mrazenú zeleninu vo vode krátko povaríme, scedíme, opláchneme studenou vodou a na sitku necháme odkvapkať.
Rybie tyčinky pokrájame na väčšie alebo menšie kúsky, ako máte radi.
Tvrdý syr nahrubo nastrúhame.
Príprava jogurtovej zálievky: Do jogurtu dáme horčicu, citrónovú šťavu, olej, osolíme a okoreníme podľa chuti.
Do vhodnej nádoby dáme cestoviny, kukuricu, hrášok, surimi, syr, polejeme pripravenou jugurtovou zálievkou, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a dôkladne premiešame. Hotový šalát dáme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšie cez noc), aby sa suroviny chuťovo spojili. Šalát je vhodný na rôzne oslavy a podávame ho samostatne alebo ako prílohu k mäsu a rybám.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára