Makové muffiny
130 g mletého maku
2 ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom
1 ČL mletej škorice
trochu citrónovej kôry
3 vajcia
40 g trstinového cukru
40 g oleja
2 – 3 hrste hrozienok alebo brusníc
2 ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom
1 ČL mletej škorice
trochu citrónovej kôry
3 vajcia
40 g trstinového cukru
40 g oleja
2 – 3 hrste hrozienok alebo brusníc
Hrozienka na noc zalejeme rumom alebo vodou. Na druhý deň ich scedíme a necháme odkvapkať.
Mak zmiešame s práškom do pečiva, citrónovou kôrou a škoricou.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme na hustú bielu penu. Pridáme olej, mak a spolu premiešame. Pridáme hrozienka a opäť premiešame. Nakoniec pridáme sneh, ktorý zľahka primiešame do cesta. Cesto rozdelíme do pripravených košíčkov v muffinovom plechu a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme 12 – 15 minút podľa veľkosti košíkov.
Po vychladnutí môžeme muffiny posypať trstinovým práškovým cukrom alebo pred podávaním ozdobíme dotuha vyšľahanou šľahačkou a strúhanou čokoládou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Mak zmiešame s práškom do pečiva, citrónovou kôrou a škoricou.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme na hustú bielu penu. Pridáme olej, mak a spolu premiešame. Pridáme hrozienka a opäť premiešame. Nakoniec pridáme sneh, ktorý zľahka primiešame do cesta. Cesto rozdelíme do pripravených košíčkov v muffinovom plechu a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme 12 – 15 minút podľa veľkosti košíkov.
Po vychladnutí môžeme muffiny posypať trstinovým práškovým cukrom alebo pred podávaním ozdobíme dotuha vyšľahanou šľahačkou a strúhanou čokoládou.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Namiesto hrozienok môžeme použiť odkôstkované višne, slivky nakrájané na menšie kúsky, prípadne rebarboru.
Aj keď sa v recepte nenachádza múka tieto mini koláčiky sú mäkké, nadýchané, šťavnaté, krásne voňavé a samozrejme aj ľahko stráviteľné. Mňam!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára