Zeleninová polievka s mletým mäsom
4 - 5 väčších mrkiev
2 petržleny
4 - 5 stoniek zeleru
4 väčšie zemiaky
4 - 5 strúčikov cesnaku
1 cibuľa
olivový olej
500 g mletého jahňacieho mäsa
1 ČL talianskych byliniek (alebo zmes tymian, majorán a polievkové bylinky)
4 väčšie paradajky bez šupky
mrazený hrášok a kukurica podľa chuti
morská bylinková soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca a mletá červená paprika
cca 3 - 4 l hovädzieho vývaru
2 petržleny
4 - 5 stoniek zeleru
4 väčšie zemiaky
4 - 5 strúčikov cesnaku
1 cibuľa
olivový olej
500 g mletého jahňacieho mäsa
1 ČL talianskych byliniek (alebo zmes tymian, majorán a polievkové bylinky)
4 väčšie paradajky bez šupky
mrazený hrášok a kukurica podľa chuti
morská bylinková soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca a mletá červená paprika
cca 3 - 4 l hovädzieho vývaru
V miske zmiešame očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, talianske bylinky, soľ a korenie.
V hrnci ohrejeme trochu oleja a na ňom pri strednej teplote opekáme jahňacie mäso spolu s cibuľou a korením cca 5 - 7 minút.
Potom k mäsu vhodíme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a nadrobno nakrájané paradajky. Všetko spolu premiešame a chvíľu opekáme. Posypeme mletou rascou, paprikou, opäť premiešame a podľa potreby zalejeme vývarom. Varíme do polomäkka. Nakoniec do polievky dáme na kocky nakrájané zemiaky, hrášok s kukuricou a varíme domäkka. Podľa potreby prilejeme vývar a dochutíme soľou a korením.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: V hrnci ohrejeme trochu oleja a na ňom pri strednej teplote opekáme jahňacie mäso spolu s cibuľou a korením cca 5 - 7 minút.
Potom k mäsu vhodíme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a nadrobno nakrájané paradajky. Všetko spolu premiešame a chvíľu opekáme. Posypeme mletou rascou, paprikou, opäť premiešame a podľa potreby zalejeme vývarom. Varíme do polomäkka. Nakoniec do polievky dáme na kocky nakrájané zemiaky, hrášok s kukuricou a varíme domäkka. Podľa potreby prilejeme vývar a dochutíme soľou a korením.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Namiesto jahňacieho mletého mäsa môžeme použiť hovädzie mleté mäso.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára