Bulgur s ružičkovým kelom a mandľami
500 g bulguru
cca 500 g ružičkového kelu
3 menšie mrkvy
2 - 3 hrste mandľových lupienkov
olivový olej
1 cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku
zeleninový vývar, mletá rasca
morská bylinková soľ, mleté čierne korenie
parmezán
cca 500 g ružičkového kelu
3 menšie mrkvy
2 - 3 hrste mandľových lupienkov
olivový olej
1 cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku
zeleninový vývar, mletá rasca
morská bylinková soľ, mleté čierne korenie
parmezán
Ružičkový kel očistíme a nakrájame na štvrtinky. Očistenú mrkvu nahrubo nastrúhame.
Na malom množstve oleja opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a chvíľu restujeme. Doplníme strúhanú mrkvu, kel a chvíľu opekáme. Potom pridáme nasekané mandľové lupienky, dobre prepláchnutý bulgur, posypeme rascou, soľou, korením a za stáleho miešania chvíľu opekáme nasucho. Nakoniec zalejeme vývarom cca 1 cm nad povrchom, prikryjeme a na miernom ohni dusíme domäkka, kým do bulguru nevsiakne všetka tekutina. Odstavíme, necháme chvíľu odpočívať a potom zľahka premiešame. Podávame posypané strúhaným parmezánom a zeleninovým šalátom ako samostatné jedlo, prípadne ako prílohu namiesto ryže.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na malom množstve oleja opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a chvíľu restujeme. Doplníme strúhanú mrkvu, kel a chvíľu opekáme. Potom pridáme nasekané mandľové lupienky, dobre prepláchnutý bulgur, posypeme rascou, soľou, korením a za stáleho miešania chvíľu opekáme nasucho. Nakoniec zalejeme vývarom cca 1 cm nad povrchom, prikryjeme a na miernom ohni dusíme domäkka, kým do bulguru nevsiakne všetka tekutina. Odstavíme, necháme chvíľu odpočívať a potom zľahka premiešame. Podávame posypané strúhaným parmezánom a zeleninovým šalátom ako samostatné jedlo, prípadne ako prílohu namiesto ryže.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára