Malé citrónové bábovky s makom a krémom
4 vajcia
60 – 80 g trstinového cukru podľa chuti
100 ml oleja
75 ml vody
3 PL citrónovej šťavy
150 g polohrubej špaldovej múky
50 g zmixovaných ovsených vločiek
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
1 PL celého maku
citrónová kôra z 1 citróna
Citrónový krém:
250 g mascarpone
100 g kyslej smotany
2 – 3 ČL trstinového práškového cukru podľa chuti
citrónová kôra z 1 citróna
4– 5 ČL citrónovej šťavy podľa chuti
60 – 80 g trstinového cukru podľa chuti
100 ml oleja
75 ml vody
3 PL citrónovej šťavy
150 g polohrubej špaldovej múky
50 g zmixovaných ovsených vločiek
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
1 PL celého maku
citrónová kôra z 1 citróna
Citrónový krém:
250 g mascarpone
100 g kyslej smotany
2 – 3 ČL trstinového práškového cukru podľa chuti
citrónová kôra z 1 citróna
4– 5 ČL citrónovej šťavy podľa chuti
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Do ovsených vločiek preosejeme múku a prášok do pečiva. Pridáme mak a metličkou premiešame.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme na hustú bielu penu. Pridáme citrónovú šťavu, kôru a premiešame. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame olej, vodu a sypkú múčnu zmes. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh. Cesto rozdelíme do silikónovej formy na malé bábovky a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme 20 – 25 minút.
Všetky suroviny na citrónový krém dôkladne zmiešame a naplníme vychladnuté bábovky.
Bábovky sú voňavé, nadýchané a spolu s krémom majú sviežu lahodnú chuť☺.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára