Krémová zemiakovo-pórová polievka
8 stredne veľkých zemiakov
1 väčší pór
1 menší petržlen
10 kusov ružičkového kelu (nemusí byť)
1 červená cibuľa
cca 2 l kuracieho vývaru
250 ml smotany na varenie
olivový olej, kúsok masla
morská soľ, mletá rasca
mleté biele korenie
čerstvo mleté feniklové semienka
1 väčší pór
1 menší petržlen
10 kusov ružičkového kelu (nemusí byť)
1 červená cibuľa
cca 2 l kuracieho vývaru
250 ml smotany na varenie
olivový olej, kúsok masla
morská soľ, mletá rasca
mleté biele korenie
čerstvo mleté feniklové semienka
Očistený pór a cibuľu najemno nakrájame. Trocha póru si odložíme bokom.
Zemiaky a petržlen očistíme a nakrájame na kocky. Očistený ružičkový kel nakrájame na štvrtinky.
V hrnci speníme maslo s pár kvapkami oleja a restujeme pór s cibuľou. Pridáme petržlen, zemiaky, ružičkový kel, jemne osolíme, okoreníme, za stáleho miešania chvíľu opekáme. Zalejeme vývarom a všetko spolu varíme domäkka. Tyčovým mixérom polievku rozmixujeme na krémovú konzistenciu, vmiešame smotanu, ktorú necháme prejsť varom a odstavíme. Podľa potreby dochutíme soľou a koreninami.
V panvici zohrejeme trochu oleja s maslom, na ktorom jemne orestujeme zvyšný pór, s ktorým ozdobíme hotovú polievku. Môžeme podávať s chlebovými krutónmi a posypať pažítkou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zemiaky a petržlen očistíme a nakrájame na kocky. Očistený ružičkový kel nakrájame na štvrtinky.
V hrnci speníme maslo s pár kvapkami oleja a restujeme pór s cibuľou. Pridáme petržlen, zemiaky, ružičkový kel, jemne osolíme, okoreníme, za stáleho miešania chvíľu opekáme. Zalejeme vývarom a všetko spolu varíme domäkka. Tyčovým mixérom polievku rozmixujeme na krémovú konzistenciu, vmiešame smotanu, ktorú necháme prejsť varom a odstavíme. Podľa potreby dochutíme soľou a koreninami.
V panvici zohrejeme trochu oleja s maslom, na ktorom jemne orestujeme zvyšný pór, s ktorým ozdobíme hotovú polievku. Môžeme podávať s chlebovými krutónmi a posypať pažítkou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára