Syrové muffiny s cesnakom
290 g čerstvého ovčieho syra
250 g špaldovej polohrubej múky
1 zarovnaná lyžička morskej soli
štipka trstinového cukru
250 ml mlieka
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
60 g masla
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
250 g špaldovej polohrubej múky
1 zarovnaná lyžička morskej soli
štipka trstinového cukru
250 ml mlieka
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
60 g masla
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
Do misky preosejeme múku a prášok do pečiva, pridáme soľ, štipku cukru a premiešame. Nakoniec do múčnej zmesi pridáme nahrubo strúhaný syr a všetko spolu premiešame tak, aby sa syr obalil do múky.
V druhej miske zmiešame vajíčka, mlieko, pretlačené strúčiky cesnaku a roztopené vlažné maslo.
Tekutú zmes vlejeme do sypkej zmesi a vymiešame hustejšie cesto. Cestom naplníme silikónové košíčky na muffiny a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 20 - 25 minút. Upečené necháme chvíľu vo formičkách prechladnúť, potom ich vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Muffiny sú na povrchu chrumkavé a vo vnútri vláčne a nadýchané. Voňavá a chutná delikatesa vhodná na posedenie s priateľmi pri dobrom víne.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: V druhej miske zmiešame vajíčka, mlieko, pretlačené strúčiky cesnaku a roztopené vlažné maslo.
Tekutú zmes vlejeme do sypkej zmesi a vymiešame hustejšie cesto. Cestom naplníme silikónové košíčky na muffiny a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 20 - 25 minút. Upečené necháme chvíľu vo formičkách prechladnúť, potom ich vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Muffiny sú na povrchu chrumkavé a vo vnútri vláčne a nadýchané. Voňavá a chutná delikatesa vhodná na posedenie s priateľmi pri dobrom víne.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Na zmenu si muffiny môžeme vždy pripraviť s inou chuťou a vôňou napr: do tekutej zmesi dáme buď - pokrájané olivy, šunku, domácu klobásu, slaninku, ochutíme mletým čiernym korením, bylinkami, každý podľa svojej chuti.
Čerstvý ovčí syr sa dá nahradiť syrom Cheddar, Eidam, prípadne výborná kombinácia Niva a Eidam. Ak použijete iný syr ako ovčí, tak odporúčam znížiť dávku soli na polovicu, prípadne nesoliť, aby muffiny neboli moc slané!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára