Čokoládové rožteky
180 g hladkej špaldovej múky
cca štvrť čajovej lyžičky prášku do pečiva
100 g masla (izbovej teploty)
40 g práškového cukru (podľa chuti)
60 g najemno strúhanej tmavej čokolády
2 žĺtky (izbovej teploty)
cca štvrť čajovej lyžičky prášku do pečiva
100 g masla (izbovej teploty)
40 g práškového cukru (podľa chuti)
60 g najemno strúhanej tmavej čokolády
2 žĺtky (izbovej teploty)
Múku, prášok do pečiva, práškový cukor preosejeme a premiešame. Pridáme strúhanú čokoládu a opäť premiešame. Pridáme kúsky masla, ktoré zapracujeme do múky, aby vznikla mrvenička. Nakoniec pridáme žĺtky a vypracujeme hladké cesto. Z cesta odoberáme malé kúsky, ktoré v dlaniach dobre sformujeme do guľky. Každú guľku na pracovnej doske vyformujeme na valček a tvarujeme malé rožteky. Rožteky ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie a v mierne vyhriatej rúre na 150°C pečieme cca 10 minút. Necháme vychladnúť a obalíme v práškovom trstinovom cukre alebo konce rožtekov namočíme do čokoládovej polevy.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Prajem dobrú chuť!
Tento recept nám poslala p. Lucia K.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára