Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

štvrtok 3. septembra 2020

Carobové rezy

Carobové rezy - recept
3 vajcia
3 PL trstinového cukru
3 PL špaldovej celozrnnej polohrubej múky
1 ČL prášku do pečiva
2 PL mlieka
1 ČL cabobu alebo kakaa
1 PL vlažnej vody
štipka soli

Plnka:
550 ml mlieka
4 - 5 PL trstinového cukru (podľa chuti)
1 vanilkový cukor
1 vajce
6 PL špaldovej polohrubej múky (mierne kopcovitých)
110 g masla (izbovej teploty)

Čokoládová poleva:
130 g čokolády na varenie s 52% kakaa
2 - 3 PL oleja
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s trstinovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, pridáme vlažnú vodu a prešľaháme. Preosiatu múku s práškom do pečiva po lyžiciach pridávame do žĺtkovej hmoty. Prilejeme carob rozmiešaný v mlieku a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Cesto dáme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 7 - 10 minút. Takto isto upečieme ešte 2 korpusy. Necháme vychladnúť a potom pokvapkáme rumom.

Príprava plnky: Z mlieka, múky, vajíčka, trstinového a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu postupne vmiešame zmäknuté maslo. Vyšľaháme na hladkú plnku, ktorú za občasného miešania necháme vychladnúť.

Na spodný korpus natrieme polovicu plnky, prikryjeme druhým korpusom, ktorý potrieme zvyšnou plnkou. Prikryjeme tretím korpusom, mierne zaťažíme a dáme do chladu stuhnúť cca na 8 - 10 hodín. Nakoniec koláč polejeme čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť a potom nakrájame na rezy.
Koláčik je svieži s lahodnou chuťou, nie je veľmi sladký a s dobrou kávičkou sa príjemne rozplýva na jazyku:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Carobové rezy - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore