Jednoduchá gaštanová roláda
5 vajec
5 PL trstinového cukru
1 PL citrónovej šťavy
5 PL špaldovej polohrubej múky
1 - 2 ČL carobu alebo kakaa
trochu mlieka
pikantný džem - brusnicový, ríbezľový...
Gaštanová plnka:
250 g mrazeného gaštanového pyré
cca 200 ml šľahačkovej smotany (33%)
2 - 3 ČL stužovača na šľahačku
5 PL trstinového cukru
1 PL citrónovej šťavy
5 PL špaldovej polohrubej múky
1 - 2 ČL carobu alebo kakaa
trochu mlieka
pikantný džem - brusnicový, ríbezľový...
Gaštanová plnka:
250 g mrazeného gaštanového pyré
cca 200 ml šľahačkovej smotany (33%)
2 - 3 ČL stužovača na šľahačku
Najprv si vyšľaháme z bielkov a štipky soli tuhý sneh.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme na bielu penu. Pridáme citrónovú šťavu a prešľaháme. Preosiatu múku postupne pridávame do žĺtkovej zmesi. Prilejeme carob rozmiešaný v troche mlieka a kuchynskou metličkou premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 8 - 10 minút. Upečený korpus preložíme na čistú utierku, papier opatrne stiahneme a pomocou utierky korpus zrolujeme a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku. Rozmrazené gaštanové pyré v miske popučíme vidličkou, pomaly prilievame smotanu, stužovač a vyšľaháme tuhý hladký krém.
Vychladnutý korpus pomaly vystrieme, natrieme džemom, gaštanovou plnkou a pevne stočíme do rolády. Hotovú roládu dáme stuhnúť do chladničky.
Roládu môžeme posypať trstinovým práškovým cukrom alebo poliať čokoládovou polevou, prípadne potrieť plnkou a ozdobiť podľa fantázie. Výborná pochúťka ku kávičke☺.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára