Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

štvrtok 28. januára 2021

Jahodové muffiny

Jahodové muffiny - recept
190 ml acidofilného mlieka
50 ml oleja
70 g trstinového cukru (podľa chuti)
1 vanilkový cukor
1 vajce
160 g hladkej špaldovej múky
45 g čokoládového pudingu
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom

Plnka:
70 g mascarpone
2 ČL trstinového cukru podľa chuti
1 PL kukuričného škrobu
3 - 4 PL jahôd (mrazené, čerstvé)
Na zdobenie:
200 ml smotany na šľahanie
1 vanilkový cukor
60 g mascarpone

Ja som použila domáce mrazené jahody, ktoré som nechala rozmraziť.
Najprv si pripravíme plnku: Kuchynskou metličkou dohladka vymiešame mascarpone s cukrom a so škrobom. Nakoniec jemne vmiešame jahody.
Pripravíme si cesto: Dohladka vymiešame acidofilné mlieko s olejom, vajíčkom, trstinovým a vanilkovým cukrom.
Múku, pudingový prášok a prášok do pečiva preosejeme a vmiešame do cmarovej zmesi. Miešame rýchlo a krátko.
Do silikónových košíčkov dáme lyžicu cesta, potom dáme lyžičku plnky a zakryjeme lyžicou cesta. Dbáme na to, aby košíčky neboli plné. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 15 - 20 minút.
Po upečení vyberieme z formičiek a necháme vychladnúť.
Smotanu s vanilkovým cukrom dotuha vyšľaháme a jemne zašľaháme mascarpone. Krémom naplníme cukrárenské vrecko a ozdobíme vychladnuté jahodové muffiny.
Sú nadýchané, šťavnaté, nie veľmi sladké a s dobrou kávičkou jednoducho mňam!
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Jahodové muffiny - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore