Kopčekový koláč
1 hrnček = 220 - 230 ml
3 hrnčeky polohrubej špaldovej múky
150 ml trstinového cukru
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
3 vajcia + 1 bielok
1,5 hrnčeka mlieka
1 hrnček oleja
Tvarohová plnka:
250 g hrudkovitého tvarohu
1 žĺtok
1 PL trstinového práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 hrsť hrozienok
1 veľký pohár marhuľového alebo iného kompótu
3 hrnčeky polohrubej špaldovej múky
150 ml trstinového cukru
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
3 vajcia + 1 bielok
1,5 hrnčeka mlieka
1 hrnček oleja
Maková plnka: 150 g mletého maku 1 PL trstinového práškového cukru 1 vanilkový cukor citrónová kôra trochu teplého mlieka | Orechová plnka: 150 g mletých orechov 1 PL trstinového práškového cukru 1 vanilkový cukor trochu teplého mlieka |
250 g hrudkovitého tvarohu
1 žĺtok
1 PL trstinového práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 hrsť hrozienok
1 veľký pohár marhuľového alebo iného kompótu
Hrozienka namočíme do rumu a necháme stáť 30 - 60 minút. Potom scedíme, necháme odkvapkať a jemne vyžmýkame.
Marhule scedíme, necháme odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky.
Na makovú plnku dôkladne zmiešame všetky suroviny. Orechovú a tvarohovú plnku pripravíme rovnakým spôsobom.
Múku s práškom do pečiva preosejeme, pridáme cukor, vmiešame rozšľahané vajíčka s bielkom, mlieko, olej a vymiešame hladké cesto, ktoré vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto ukladáme kôpky všetkých troch plniek a ovocie z kompótu. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme cca 30 - 40 minút.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára