Karfiolová polievka
1 veľký karfiol
2 mrkvy
1 malý zeler
4- 5 väčších zemiakov
olivový olej
cca 250 ml sladkej smotany
zeleninový vývar
morská bylinková soľ
mletá rasca
mleté korenie štyroch farieb
mletý muškátový oriešok
petržlenová vňať
2 mrkvy
1 malý zeler
4- 5 väčších zemiakov
olivový olej
cca 250 ml sladkej smotany
zeleninový vývar
morská bylinková soľ
mletá rasca
mleté korenie štyroch farieb
mletý muškátový oriešok
petržlenová vňať
Karfiol rozoberieme na malé ružičky, opláchneme na sitku a necháme odkvapkať.
Zemiaky, mrkvu a zeler očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja za stáleho miešania opečieme mrkvu so zelerom, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a zalejeme vývarom. Varíme do polomäkka. Vložíme karfiol, zemiaky a všetko spolu uvaríme domäkka. Časť uvarených surovín odoberieme a odložíme si bokom. Zvyšnú polievku ponorným mixérom rozmixujeme do krémovej konzistencie. Prilejeme smotanu a za stáleho miešania necháme krátko prejsť varom. Ak treba prilejeme vývar podľa toho akú hustú chceme mať polievku. Uvarené suroviny, čo máme odložené bokom, vrátime späť do polievky a premiešame. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom, premiešame a odstavíme.
Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou, kôprom alebo pažítkou (každý podľa svojej chuti).
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zemiaky, mrkvu a zeler očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky.
Na malom množstve oleja za stáleho miešania opečieme mrkvu so zelerom, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a zalejeme vývarom. Varíme do polomäkka. Vložíme karfiol, zemiaky a všetko spolu uvaríme domäkka. Časť uvarených surovín odoberieme a odložíme si bokom. Zvyšnú polievku ponorným mixérom rozmixujeme do krémovej konzistencie. Prilejeme smotanu a za stáleho miešania necháme krátko prejsť varom. Ak treba prilejeme vývar podľa toho akú hustú chceme mať polievku. Uvarené suroviny, čo máme odložené bokom, vrátime späť do polievky a premiešame. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom, premiešame a odstavíme.
Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou, kôprom alebo pažítkou (každý podľa svojej chuti).
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára