Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 11. augusta 2020

Nekysnuté syrové buchty

Nekysnuté syrové buchty - recept
250 g hladkej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
250 g čerstvého ovčieho syra
štipka soli
2 PL oleja
2 vajcia
60 g trstinového cukru
vajce na potretie

Vajíčka rozšľaháme s cukrom, pridáme štipku soli, najemno strúhaný syr a opäť kuchynskou metličkou dobre rozmiešame. Prilejeme olej, ktorý zamiešame do syrovo-vajíčkovej zmesi. Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiesime hladké a nelepivé cesto. Cesto preložíme na mierne múkou posypanú pracovnú dosku a vytvarujeme valec dlhý cca 50 - 60 cm, hrubý cca 2 - 3 cm (podľa toho aké veľké chceme mať buchty) a pokrájame ho na rovnaké kúsky. Každý kúsok trochu prepracujeme na doske a vytvarujeme buchty, ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 15 - 20 minút. Vychladnuté buchty posypeme práškovým cukrom alebo ich rozrežeme, natrieme maslom a džemom, prípadne medom a máme chutné sladké raňajky.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si videorecept na Nekysnuté syrové buchty.
Poznámka: Tieto buchty sa dajú pripraviť aj naslano tak, že cukor vynecháme a k vajíčkam pridáme 1 zarovnanú lyžičku soli, mleté korenie štyroch farieb, petržlenovú vňať a talianske bylinky. Ďalej pokračujeme podľa hore napísaného receptu a nakoniec buchty môžeme posypať celou rascou, sezamom alebo mletou červenou paprikou.
Nekysnuté syrové buchty - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore