Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 4. augusta 2020

Obrátený ríbezľovo-čučoriedkový koláč

Obrátený ríbezľovo-čučoriedkový koláč - recept
170 g hladkej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
110 g trstinového cukru
125 g zmäknutého masla
citrónová kôra z 1 citróna
4 vajcia
2 - 3 PL trstinového cukru na posypanie formy
cca 500 g mix ovocia - ríbezle a čučoriedky

Z ríbezlí odstránime stonky, umyjeme a na sitku necháme dobre odkvapkať. Očistené čučoriedky tiež umyjeme a necháme na sitku odkvapkať.
Do misky dáme cukor, maslo (trochu masla si odložíme) a vyšľaháme do peny. Pridáme vajcia, citrónovú kôru a opäť prešľaháme. Počas šľahania prisypávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Najprv šľaháme pri nízkych otáčkach a postupne počas šľahania zvyšujeme otáčky, aby sme vyšľahali hladké cesto, ktoré je trochu hustejšie.
Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie, posypeme trstinovým cukrom, kde tu po forme rozložíme malé kúsky masla a na to navrstvíme ríbezle a čučoriedky. Na ovocie rovnomerne rozotrieme cesto a pri teplote 180°C pečieme 35 - 40 minút. Koláč necháme chvíľu chladnúť vo forme, potom ho obrátime na väčší tanier alebo podnos. Papier opatrne dáme dolu a necháme úplne vychladnúť. Posypeme trstinovým práškovým cukrom, pokrájame na porcie a môžeme podávať.
Teraz je ten správny čas na prípravu tohto letného koláčika, ktorý je chutný, šťavnatý a so sviežou sladko-kyslou chuťou. Už len uvariť kávičku a môžeme maškrtiť:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Koláčik sa dá pripraviť aj zo samotných ríbezlí, čučoriedok, prípadne malín.
Obrátený ríbezľovo-čučoriedkový koláč - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore