Syrové palacinky
200 g hladkej špaldovej múky
300 ml vody
150 g čerstvého ovčieho syra
2 vajcia
50 ml oleja
1 ČL morskej soli
cca 1 ČL trstinového cukru
štipka mletého čierneho korenia
1 strúčik cesnaku
kôprová a petržlenová vňať
300 ml vody
150 g čerstvého ovčieho syra
2 vajcia
50 ml oleja
1 ČL morskej soli
cca 1 ČL trstinového cukru
štipka mletého čierneho korenia
1 strúčik cesnaku
kôprová a petržlenová vňať
Do vhodnej nádoby dáme vajíčka, pridáme soľ, cukor, mleté čierne korenie a kuchynskou metličkou vyšľaháme do jednotnej hmoty. Prilejeme vodu, olej, prelisujeme strúčik cesnaku a opäť prešľaháme. K vajíčkam postupne cez sitko pridávame múku a vymiešame hladké cesto. Nakoniec pridáme najemno strúhaný syr, najemno posekanú kôprovú a petržlenovú vňať a metličkou dôkladne premiešame.
Zo syrového cesta na kvapke oleja pečieme palacinky.
Po upečení môžeme k nim podávať zeleninu alebo sa k nim hodia rôzne smotanové nátierky s údeným lososom, šunkou so špenátom alebo rukolou. Tieto palacinky sa môžu podávať s rôznymi náplňami každý podľa svojej chuti a fantázii sa medze nekladú.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Zo syrového cesta na kvapke oleja pečieme palacinky.
Po upečení môžeme k nim podávať zeleninu alebo sa k nim hodia rôzne smotanové nátierky s údeným lososom, šunkou so špenátom alebo rukolou. Tieto palacinky sa môžu podávať s rôznymi náplňami každý podľa svojej chuti a fantázii sa medze nekladú.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Ak namiesto čerstvého ovčieho syra použijete iný tvrdý syr odporúčam do cesta znížiť dávku soli, aby neboli palacinky moc slané! Ja som palacinky potrela bryndzovou nátierkou, na ktorú som položila listy rímskeho šalátu, stočila a so cherry paradajkami výborné.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára