Zapekané špagety s kuracím mäsom
900 g kuracích pŕs
soľ, mleté čierne korenie
3 - 4 vajcia
1/2 ČL sladkej mletej červenej papriky
hladká špaldová múka
kukuričná strúhanka
Kuracie prsia nakrájame na rezne, ktoré jemne vyklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale. Vypražíme v panvici na horúcom oleji alebo ich upečieme v rúre tu je videorecept. Odložíme na teplé miesto.
Parmezán najemno nastrúhame.
Vajíčka podľa chuti osolíme, okoreníme, dochutíme granulovaným cesnakom a zmesou korenia Slovenská fajnotka. Dôkladne rozšľaháme. Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, na sitku opláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a dáme do vhodnej nádoby. Polejeme ich ochutenými vajíčkami, posypeme parmezánom a dôkladne premiešame.
Pekáč potrieme olejom a posypeme kukuričnou strúhankou. Na dno pekáča rozložíme polovicu ochutených špagiet, na ktoré poukladáme tesne vedľa seba plátkový syr. Na syr poukladáme tesne vedľa seba pripravené rezne, opäť ide vrstva syra a nakoniec to prikryjeme zvyšnými špagetami. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme cca 10 - 15 minút.
Zatiaľ si pripravíme paradajkovú omáčku: Paradajky bez šupky nakrájame na menšie kúsky, dáme do vhodnej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme. Ochutíme soľou, korením, granulovaným cesnakom, vega rajčata, balkánskou čubricou a najemno posekanou bazalkou. Dôkladne rozmiešame.
Zapečené špagety vyberieme z rúry a rovnomerne ich polejeme ochutenou paradajkovou omáčkou. Posypeme nahrubo strúhaným syrom, vložíme späť do rúry na 180°C a zapekáme cca 20 - 25 minút.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
soľ, mleté čierne korenie
3 - 4 vajcia
1/2 ČL sladkej mletej červenej papriky
hladká špaldová múka
kukuričná strúhanka
500 g celozrnných špagiet cca 80 g parmezánu 3 vajcia soľ, mleté biele korenie granulovaný cesnak 1/2 ČL zmes korenia Slovenská fajnotka cca 500 g plátkového syra | Paradajková omáčka: 3 - 4 väčšie domáce paradajky bez šupky soľ, mleté čierne korenie čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať granulovaný cesnak 1/2 ČL vega rajčata 1/2 ČL zmes korenia balkánska čubrica 150 g čerstvého ovčieho syra olivový olej |
Kuracie prsia nakrájame na rezne, ktoré jemne vyklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale. Vypražíme v panvici na horúcom oleji alebo ich upečieme v rúre tu je videorecept. Odložíme na teplé miesto.
Parmezán najemno nastrúhame.
Vajíčka podľa chuti osolíme, okoreníme, dochutíme granulovaným cesnakom a zmesou korenia Slovenská fajnotka. Dôkladne rozšľaháme. Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, na sitku opláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a dáme do vhodnej nádoby. Polejeme ich ochutenými vajíčkami, posypeme parmezánom a dôkladne premiešame.
Pekáč potrieme olejom a posypeme kukuričnou strúhankou. Na dno pekáča rozložíme polovicu ochutených špagiet, na ktoré poukladáme tesne vedľa seba plátkový syr. Na syr poukladáme tesne vedľa seba pripravené rezne, opäť ide vrstva syra a nakoniec to prikryjeme zvyšnými špagetami. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme cca 10 - 15 minút.
Zatiaľ si pripravíme paradajkovú omáčku: Paradajky bez šupky nakrájame na menšie kúsky, dáme do vhodnej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme. Ochutíme soľou, korením, granulovaným cesnakom, vega rajčata, balkánskou čubricou a najemno posekanou bazalkou. Dôkladne rozmiešame.
Zapečené špagety vyberieme z rúry a rovnomerne ich polejeme ochutenou paradajkovou omáčkou. Posypeme nahrubo strúhaným syrom, vložíme späť do rúry na 180°C a zapekáme cca 20 - 25 minút.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára