Grilovaný ovčí syr s korením a sušenými slivkami
180 g čerstvého ovčieho syra
zmes korenia pani Syrová podľa chuti
6 PL šľahačkovej smotany
štipka soli
2 - 3 sušené slivky
Papier na pečenie prestrihneme na polovicu a ideme skladať. Zoberieme jednu polovicu papiera a preložíme opäť na polovicu, aby vznikol štvorec. Na každej strane štvorca okraje 2 - 3x zahneme dovnútra, aby nám nevytiekla smotana. To isté urobíme aj s druhou polovicou papiera.
Syr prerežeme na polovicu.
Smotanu zmiešame so štipkou soli a s korením pani Syrová. Do pripravených papierových štvorčekov do stredu dáme 2 PL ochutenej smotany, položíme syr, ktorý polejeme 1 PL ochutenej smotany. Nakoniec syr posypeme najemno nasekanými slivkami.
Vložíme do vyhriatej rúry pod gril na 250°C a zapekáme cca 10 minút.
Po zapečení dáme na dezertné taniere a ozdobíme. Podávame s nasucho opečeným domácim kváskovým chlebom. Chutné bezmäsité predjedlo.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Ovčí syr môžeme nahradiť Hermelínom alebo Enciánom, ktorý pri zapekaní nestratí svoj tvar tak, ako čerstvý ovčí syr a soľ vynecháme.
Zdroj receptu: davidkovokoreni
zmes korenia pani Syrová podľa chuti
6 PL šľahačkovej smotany
štipka soli
2 - 3 sušené slivky
Papier na pečenie prestrihneme na polovicu a ideme skladať. Zoberieme jednu polovicu papiera a preložíme opäť na polovicu, aby vznikol štvorec. Na každej strane štvorca okraje 2 - 3x zahneme dovnútra, aby nám nevytiekla smotana. To isté urobíme aj s druhou polovicou papiera.
Syr prerežeme na polovicu.
Smotanu zmiešame so štipkou soli a s korením pani Syrová. Do pripravených papierových štvorčekov do stredu dáme 2 PL ochutenej smotany, položíme syr, ktorý polejeme 1 PL ochutenej smotany. Nakoniec syr posypeme najemno nasekanými slivkami.
Vložíme do vyhriatej rúry pod gril na 250°C a zapekáme cca 10 minút.
Po zapečení dáme na dezertné taniere a ozdobíme. Podávame s nasucho opečeným domácim kváskovým chlebom. Chutné bezmäsité predjedlo.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Poznámka: Ovčí syr môžeme nahradiť Hermelínom alebo Enciánom, ktorý pri zapekaní nestratí svoj tvar tak, ako čerstvý ovčí syr a soľ vynecháme.
Zdroj receptu: davidkovokoreni
0 komentárov:
Zverejnenie komentára