Fazuľová ryža
500 g hnedej ryže
cca 150 g tmavej fazule
olivový olej
1 cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
1 - 2 menšie mrkvy
1 menší petržlen
720 ml paradajky vo vlastnej šťave bez šupky
mletá rasca, mleté čierne korenie
morská soľ, korenie garam masala
pikantnej paradajkovej omáčky podľa potreby
Fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Ráno ju scedíme, vložíme do tlakového hrnca, zalejeme vodou, hodíme bobková list a uvaríme domäkka. Uvarenú fazuľu scedíme a necháme odkvapkať.
Paradajky vložíme do vhodnej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, ochutíme soľou, koreninami a chvíľu opekáme. Vlejeme asi polovicu rozmixovaných paradajok, pridáme umytú ryžu a premiešame. Podľa potreby zalejeme vodou alebo vývarom a varíme domäkka.
Paradajková omáčka: Do vhodnej nádoby dáme trochu olivového oleja, vlejeme zvyšné paradajky a za občasného miešania necháme zovrieť. Potom vlejeme cca 100 ml smotany na šľahanie (33%), ktorú za stáleho miešania necháme prejsť varom. Ochutíme soľou a koreninami podľa chuti.
Do uvarenej ryže dáme fazuľu, paradajkovú omáčku (pridávame postupne podľa toho akú chceme mať ryžu, či šťavnatejšiu alebo suchšiu) a premiešame. Prípadne ešte dochutíme soľou a korením.
Podávame ako samostatné jedlo s ľadovým šalátom, prípadne ako prílohu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
cca 150 g tmavej fazule
olivový olej
1 cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
1 - 2 menšie mrkvy
1 menší petržlen
720 ml paradajky vo vlastnej šťave bez šupky
mletá rasca, mleté čierne korenie
morská soľ, korenie garam masala
pikantnej paradajkovej omáčky podľa potreby
Fazuľu namočíme na noc do studenej vody. Ráno ju scedíme, vložíme do tlakového hrnca, zalejeme vodou, hodíme bobková list a uvaríme domäkka. Uvarenú fazuľu scedíme a necháme odkvapkať.
Paradajky vložíme do vhodnej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, ochutíme soľou, koreninami a chvíľu opekáme. Vlejeme asi polovicu rozmixovaných paradajok, pridáme umytú ryžu a premiešame. Podľa potreby zalejeme vodou alebo vývarom a varíme domäkka.
Paradajková omáčka: Do vhodnej nádoby dáme trochu olivového oleja, vlejeme zvyšné paradajky a za občasného miešania necháme zovrieť. Potom vlejeme cca 100 ml smotany na šľahanie (33%), ktorú za stáleho miešania necháme prejsť varom. Ochutíme soľou a koreninami podľa chuti.
Do uvarenej ryže dáme fazuľu, paradajkovú omáčku (pridávame postupne podľa toho akú chceme mať ryžu, či šťavnatejšiu alebo suchšiu) a premiešame. Prípadne ešte dochutíme soľou a korením.
Podávame ako samostatné jedlo s ľadovým šalátom, prípadne ako prílohu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára