Linecké kolieska s orechmi
400 g hladkej špaldovej múky
110 g práškového cukru (podľa chuti)
1/2 ČL prášku do pečiva
štipka soli
1 vanilkový cukor
citrónová kôra
2 ČL citrónovej šťavy
250 g masla (izbovej teploty)
2 žĺtky (izbovej teploty)
posekané vlašské orechy
pikantný lekvár na spájanie
Múku, práškový cukor a prášok do pečiva preosejeme. Pridáme štipku soli, vanilkový cukor a premiešame. Pridáme zmäknuté maslo nakrájané na kúsky a spracujeme na mrveničku. Nakoniec pridáme žĺtky, citrónovú šťavu a vypracujeme hladké cesto. Do hladkého cesta zľahka zapracujeme citrónovú kôru. Hotové cesto zabalíme do fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Cesto rozdelíme na polovicu, (aby sa nám a ním lepšie pracovalo) a na mierne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 3 - 4 mm. Pomocou formičiek vykrajujeme plné kolieska a kolieska v strede s otvorom. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a kolieska s otvorom potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme orechmi. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 7 - 12 minút podľa potreby. Po vychladnutí plné koliesko potrieme lekvárom a spojíme s orechovým kolieskom.
Výborné drobné pečivo na vianočné sviatky:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
110 g práškového cukru (podľa chuti)
1/2 ČL prášku do pečiva
štipka soli
1 vanilkový cukor
citrónová kôra
2 ČL citrónovej šťavy
250 g masla (izbovej teploty)
2 žĺtky (izbovej teploty)
posekané vlašské orechy
pikantný lekvár na spájanie
Múku, práškový cukor a prášok do pečiva preosejeme. Pridáme štipku soli, vanilkový cukor a premiešame. Pridáme zmäknuté maslo nakrájané na kúsky a spracujeme na mrveničku. Nakoniec pridáme žĺtky, citrónovú šťavu a vypracujeme hladké cesto. Do hladkého cesta zľahka zapracujeme citrónovú kôru. Hotové cesto zabalíme do fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Cesto rozdelíme na polovicu, (aby sa nám a ním lepšie pracovalo) a na mierne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 3 - 4 mm. Pomocou formičiek vykrajujeme plné kolieska a kolieska v strede s otvorom. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a kolieska s otvorom potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme orechmi. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 7 - 12 minút podľa potreby. Po vychladnutí plné koliesko potrieme lekvárom a spojíme s orechovým kolieskom.
Výborné drobné pečivo na vianočné sviatky:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára